Tikkasen Tero pitää liitokansan tyytyväisenä / Kuva: Hanna Joosia

ELÄMYSLENNOT

Extreme Finland tarjoaa mahdollisuuden päästä varjoliitimen kyydissä taivaalle. Elämyslento on usein ensimmäinen tutustuminen lajin pariin, jonka myötä lajista innostuvia henkilöitä koulutamme itsenäiseen lentämiseen. Toimintamme keskittyy Särkänniemen tapahtumapuistoon Tampereella ja vaihtuvissa kohteissa pitkin suomea.

Talvisin varjoliidin hinataan taivaalle kelkalla tai mönkijällä, kesällä myös veneellä. Nousussa ja laskussa pilotti ohjaa varjoliidintä ja pyynnöstä voit saada ohjata myös itse turvallisessa korkeudessa. Asiakkaan toiveesta pilotti voi tehdä myös hurjempia ohjausliikkeitä, jolloin g-voimat tulevat tutuksi.

TAHKO TANDEM

Talvilomaviikoilla 8, 9 ja 10 suuntaamme kelkkamme kohti Tahkoselkää, jossa toteutamme varjoliidon elämyslentoja tandem varjoliitimen kyydissä säiden suosiessa.

Varaudu sään mukaisin varustein sekä pipolla, joka mahtuu kypärän sisään.

Tahkon lennoista voit sopia, kun tulet tapaamaan meitä tahkoselällä. Ennakkoon voit kysellä tai varata lentosi hannalta: hanna.joosia@freedomevents.fi 

Tandem-pilotteina toimivat Tero, Lauri, Kim ja Hanna.

Lentäjiin pääset tutustumaan täältä:

Mitä tulee ottaa huomioon lennolle saapuessa?

Käytännössä lennätys soveltuu lähes kaikille. Alaikäraja riippuu henkilön koosta, lasten valjaita meillä ei tällä hetkellä ole. 

Olethan alle 110 kiloa ja kohtuullisessa henkisessä ja fyysisessä kunnossa niin, että pystyt juoksemaan lyhyen matkaa ja kuuntelemaan sekä toimimaan annettujen ohjeiden mukaan. 

Aluksi käydään läpi varusteet toiminta lennon aikana. Ilmassa oltava aika riippuu lentokorkeudesta ja säästä. Varaa aikaa aktiviteettiin puolesta tunnista tuntiin.

Koska sää voi vaihdella nopeasti, lentäminen voidaan joutua siiirtämään.

Tavalliset ulkoiluvaatteet ja tukevat ulkoilukengät ovat hyvät. Omat laskettelulasit voivat olla myös ihan tarpeen. Saat muut suojavarusteet meiltä lennon ajaksi.

Maistiaisia linnun elämästä...

Ilmaan noustaan turvallisesti hinauksesta. Lentokorkeus voi vaihdella, riippuen säästä. Varsinaisesta lentämisestä huolehtii kokenut ja koulutettu tandempilotti ja sinä voit keskittyä maisemien ihailuun. Pääset kokemaan aidon vapaudentunteen, jota vain kotkat, haukat ja muut linnut ovat kokeneet ennen meitä. Halutessasi saat myös itse kokeilla, miltä varjoliitimen ohjaaminen tuntuu. Hurjapäille pilotti voi tehdä temppuja, joissa saa kokea g-voimia.